Επιλογή περιοχών που δεν εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία και άνεμο

Exchange
greece
0
0
Επιλογή περιοχών που δεν εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία και άνεμο
Item
Apiary
EU climatic area
Cold, Temperate, Sub-tropical
Colony status
Always applicable
Production line
All
Evaluation
11 Detail

Βασικό κριτήριο στη επιλογή κατάλληλης θέσης τοποθέτησης του μελισσοκομείου αποτελεί η αποφυγή περιοχών με υπερβολική υγρασία και δυνατούς ανέμους

Βασικό κριτήριο στη επιλογή κατάλληλης θέσης τοποθέτησης του μελισσοκομείου αποτελεί η αποφυγή περιοχών με υπερβολική υγρασία και δυνατούς ανέμους. Η τοποθέτηση των κυψελών ενός μελισσοκομείου πρέπει να γίνεται σε μέρος προφυλαγμένο από τους ψυχρούς χειμερινούς ανέμους, ανοιχτό και ευήλιο. Μία ιδεώδες τοποθεσία για παράδειγμα θα ήταν ένα άνοιγμα του δάσους όπου έχουν κοπεί τα δέντρα με κλίση ανατολική αλλάκαι παρουσία ψηλών δέντρων στη βόρεια και δυτική πλευρά για να προφυλάσει τα μελίσσια από υγρούς και ψυχρούς ανέμους. Είναι καλό τα μελίσσια να δέχονται τον ήλιο από το πρωί έως το βράδυ γιατί με αυτόν τον τρόπο παρατείνονται οι εργάσιμες ώρες. Η επιλογή σωστής τοποθεσίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί τροχοπέδι για πετυχημένο ψεχειμώνιασμα και αυτό με τη σειρά του συντελεί στο γρήγορο ξεκίνημα και ανάπτυξής του νωρίς την Άνοιξη.
Γενικότερα αυτές οι κλιματικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο, επηρεάζοντας αποφασιστικά την βιολογία του μελισσιού. Η υγρασία μάλιστα από μόνη της πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα Νοζεμίασης στο μελίσσι. Τα υγρά και ψυχρά κλίματα ευνοούν την ανάπτυξη του νοσήματος.

Rate this practice!
0
0

Leave a Comment

Leave a Question

Leave a Tip