Χρήση άλλων ακαρεοκτόνων φιλικών προς τη μέλισσα και το περιβάλλον/ προϊόντα

Best practice
greece
60
2
Χρήση άλλων ακαρεοκτόνων φιλικών προς τη μέλισσα και το περιβάλλον/ προϊόντα


Τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά τους είναι γενικά γνωστά για τις ακαρεοκτόνες επιδράσεις τους και χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση για τον έλεγχο βαρρόα αντί των συνθετικών ακαρεοκτόνων

χαρτι για ταινίες
εθαίρεα έλαια

Τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά τους είναι γενικά γνωστά για τις ακαρεοκτόνες επιδράσεις τους, προέρχονται από τα φυτά που τα χρησιμοποιούν ενάντια στους εχθρούς τους και χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση για τον έλεγχο του βαρρόα αντί των συνθετικών ακαρεοκτόνων. Κύρια αναφερόμαστε στα αιθέρεα έλαια από ρίγανη, γλυκάνισο, μάραθο, γαρύφαλλο, ευκάλυπτο, μέντα, γαράνι, κίτρο, λεμόνι,κύμινο, λεβάντα,δυόσμο, κανέλα, περγαμόντο, θυμάρι.
Ωστόσο, για πολλά αιθέρια έλαια, η ακριβής ακαρεοκτόνος δράση κατά των ακάρεων βαρρόα, καθώς και η δράση κατά των μελισσών, δεν είναι γνωστή. Επίσης είναι γνωστό ότι πολλά αιθέρια έλαια προκαλούν υψηλή θνησιμότητα ενήλικων μελισσών και έχει άμεση σχέση με τη δόση η οποία εξαρτάται από την εξάτμισή του, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί όταν συμβαίνει μέσα στο μελίσσι. Για παράδειγμα το γαρυφαλέλαιο σε υψηλή πυκνότητα προκαλεί αυξημένη θνησιμότητα των μελισσών. Άλλο σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διακύμανση της περιεκτικότητας των ουσιών που χρησιμοποιούνται όπου μπορεί να κυμαίνεται από 5-40 %.
Η έρευνα εστιάζει πολύ τελευταία στα μίγματα κάποιων ελαίων με καλά αποτελέσματα κύρια στο εργαστήριο.
Ο συνδιασμός της χρήσης των εθαίρεων ελαίων με άλλους τρόπους καταπολέμησης του βαρρόα,δίνει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα.
Απαιτούνται πατενταρισμένες λύσεις κι όχι αυτοσχέδιες. H έρευνά μας συνεχίζεται

Προσοχή στην τοξικότητα των μελισσών, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί από πολύ μικρή αύξηση της ποσότητας του ελαίου. Το εύρος από την ποσότητα που είναι αποτελεσματική στην ποσότητα που είναι τοξική είναι μικρό.

Does the description correspond to the practice applied in your country?
60
2