Az oxálsav használata

Best practice
hungary
27
2
Az oxálsav használata


Az oxálsavat bármilyen kiszerelésben is alkalmazunk, fontos használati feltétele a saválló védőruha, kesztyű és szűrős álarc. Azt is fontos még kihangsúlíozni, hogy fedett fiasításban ezek a szerek nem hatékonyak. APIOX […]

oxálsav készítmének
1

Az oxálsavat bármilyen kiszerelésben is alkalmazunk, fontos használati feltétele a saválló védőruha, kesztyű és szűrős álarc. Azt is fontos még kihangsúlíozni, hogy fedett fiasításban ezek a szerek nem hatékonyak.

© Johanna Kóczán
2

APIOX (összetevők: oxálsav 2-hidrát+glukóz-desztillált víz).

Kizárólag fiasításmentes időszakban, 50 ml/család mennyiségben a léputcákba csepegtetve (5 °C alatti külső hőmérsékletnél nem alkamazható).

3

Oxálsav 2-hidrát Pro anal (bejuttatás kristályos 2g/család szublimálva). Kijuttatása szublimáló berendezéssel.

© Johanna Kóczán
4

Hive clean (összetétel: 42 g oxálsav 2-hidrát+4,88 g hangyasav+glükóz, citromsav, propolisz oldat, illóolajok, desztillált víz). Kezelés: 10-20 ml/méhcsalád léputcákba csepegtetve a kora reggeli órákban. -5 C és +25 C külső környezeti hőmérséklet mellett alkalmazandó.

5

Oxuvar, hatóanyag: 57,4 mg Oxálsav 2-hidrát). Alkamazása: késő ősszel ajánlott. A külső hőmérséklet csepegtetéses alkalmazásnál 5 °C és -15 °C között, permetező alkalmazás esetén 8 °C az opitális hőmérséklet. (fiasításos családok nem kezelhetők).

6

Api-Bioxal 886 mg oxálsav 2-hidrát /g por (Kijuttatás télen-nyáron fiasításmentes időszakban, csurgatással vagy szublimációval) Csurgatással glükóz szirup oldatban 5 ml oldatot a léputcákba csepegtetve.

7

Api-Bioxal 62 mg oxálsav 2-hidrát/ml oldat, 50 ml/család/ maximum 2 db kezelés/szezon. Kijuttatás a léputcákba csurgatással.

8

Varromed (44 mg oxálsav 2-hidrát + 5 mg hangyasav) Fontos, hogy kezelés alatt a méhek részére az ivóvíz elérhető legyen. Alkalmazása méhszámtól függően (5000 db méh/15 ml-30000 db méh/45ml-ig) csepegtetéssel a léputcákba. Atkaszámtól függően a kezelést tavasszal 3x, ősszel 2x kell végezni 6 naponta megismételve.

9

Esetleges házi módszerek: szublimálás, csurgatás, tartós hordozó (glicerines csík)

Fontos a megfelelő kesztű, védőruha használata!

Does the description correspond to the practice applied in your country?
27
2