Επιλογή περιοχών που δεν εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία και άνεμο

Exchange
greece
7
0
Επιλογή περιοχών που δεν εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία και άνεμο


Η υπερβολική υγρασία και ο άνεμος δεν είναι καλά ανεκτά από τις μέλισσες και μπορούν να ευνοήσουν την εμφάνιση ή την επιδείνωση ασθενειών όπως η νοζεμίαση ή η μυκητίαση.

Βάσεις για τις κυψέλες

Είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι περιοχές που εκτίθενται σε υγρασία ή υπερβολικό άνεμο.

Η υπερβολική υγρασία και ο άνεμος δεν είναι καλά ανεκτά από τις μέλισσες και μπορούν να ευνοήσουν την εμφάνιση ή την επιδείνωση ασθενειών όπως η νοζεμίαση ή η μυκητίαση. Για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις πολύ σκιερές και ελάχιστα ηλιόλουστες περιοχές και τις περιοχές όπου υπάρχει μόνιμη ομίχλη.

Ο υπερβολικός άνεμος μπορεί να μειώσει δραστικά τη δραστηριότητα πτήσης και αναζήτησης τροφής των μελισσών, με αισθητές συνέπειες επίσης στην παραγωγικότητα και την ευημερία των κυψελών. Επιπλέον, σε περίπτωση ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος ανατροπής ή ανατροπής των κυψελών ή των κυψελωτών ραφιών.

Η τοποθέτηση των κυψελών σε δασώδεις περιοχές μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση της επίδρασης του ανέμου, αλλά είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τις βλέπει επίσης ο ήλιος έστω και κάποιες φώρες της ημέρας.

Είναι σημαντικό να μην τοποθετείται η κυψέλη απευθείας στο έδαφος. Αυτό γίνεται τόσο για να αποφευχθεί η φθορά του ξύλου όσο και για να αποτραπεί η είσοδος υγρασίας στην κυψέλη.

Αποφύγετε την τοποθέτηση κυψελών κοντά σε υδατορέματα, συλλογές νερού (π.χ. λίμνες, λίμνες κ.λπ.) και επικλινείς περιοχές

Είναι σημαντικό να κάνετε μια επιτόπια αξιολόγηση για να κατανοήσετε: το υψόμετρο του εδάφους, τυχόν ανεμοφράκτες που υπάρχουν (ή που μπορεί επίσης να υπάρχουν), την πορεία των επικρατούντων ανέμων και να μειώσετε την έκθεση των μελισσών σε αυτούς.

Does the description correspond to the practice applied in your country?
7
0