Túlzott nedvességnek és szélnek kitett területek kerülése

Exchange
hungary
0
0
Túlzott nedvességnek és szélnek kitett területek kerülése
Item
Apiary, Beehive, Colony
EU climatic area
Cold, Temperate, Sub-tropical
Colony status
Growing colony, Stable colony, Overwintering
Production line
All
Services
Not applicable
Evaluation
10 Detail

A nedvesség jelenléte mind a méhekre, mind a kaptárra káros hatással van. A méheknél nagyobb eséllyel alakulnak ki gombás betegségek, a kaptárak penészesednek és mindezekkel együtt kedvezőtlen teleltetés szempontjából is. […]

fák ültetéshez
1

A nedvesség jelenléte mind a méhekre, mind a kaptárra káros hatással van. A méheknél nagyobb eséllyel alakulnak ki gombás betegségek, a kaptárak penészesednek és mindezekkel együtt kedvezőtlen teleltetés szempontjából is.

2

A szél ugyanolyan külső korlátozó tényező mint a hőmérséklet. A huzatos hely nagyban csökkenti a hőmérsékletet ami mind teleltetés, mind pedig tavaszi fejlődés szempontjából igen hátrányos (télen több energia a méheknek fenntartani a megfelelő belső kaptári hőmérsékletet, tavasszal pedig több hordásból kieső napot eredményez).

3

A nedvesség elleni védekezésnél figyelni kell először is a kaptárak elhelyezésére, amennyiben lehet előnyben kell részesíteni a szárazabb területeket ahova nem gyűlik össze az esővíz. Válasszunk inkább domboldalt mintsem a vízgyűjtő területeket. A kaptárak megfelelő szigetelése is fontos, hogy megfelelően védjük az esőzések idején.

4

A széllel szembeni védekezésnél vegyük figyelembe az adott terület jellemző széljárását, a szélfolyósók kialakulásának megelőzésére ültessünk fákat, erdősávokat vagy valamilyen fizikai eszközzel akadályozzuk a szél útját a kaptárak irányába.

Vegyük figyelembe az adott terület környezeti adottságait!

Rate this practice!
0
0

Leave a Comment

Leave a Question

Leave a Tip