Undgå fysiske forhindringer for bierne

Best practice
denmark
23
7
Undgå fysiske forhindringer for bierne


Opstilling af bistader skal gøres på en måde så bierne ikke hindres adgang til bistaderne.

Det er vigtigt at undgå forhindringer, der gør det svært for bier at flyve. Græs og planter skal klippes på en sådan måde, at de ikke blokerer for åbningen af ​​stadet, så bierne kan komme ind og ud. Bier bør også undgå at krydse trafikerede veje eller jernbanelinjer. Om nødvendigt er det vigtigt, at bierne krydser disse områder i en højde, der sikrer deres sikkerhed. Dette kan opnås med en fysisk barriere (hæk, mur, klæde osv.), der tvinger bierne til at flyve op og nå en sikker højde, før de krydser vejen. Undgå at placere bier i meget blæsende områder: stærk vind forhindrer flyveaktivitet.

Højt græs. Højt, tæt græs foran stadet kan gøre det vanskeligt for bierne at flyve ud og vende tilbage. Fjern højt græs med en plæneklipper, trimmer eller buskrydder. Samtidig er det en fordel at holde væksterne nede omkring stadet, for at lette biavlerens arbejde.

Sne. Sne på taget er generelt fint, men sne foran stadet bør fjernes for at sikre udluftning. For at gøre dette skal du fjerne sneen med en kost eller dine hænder foran indgangshullet.

Døde bier. Specielt i foråret er det vigtigt at undgå at døde bier stopper flyvespalten. Flyvespalten kan renses med en pind. Når bierne har været på renselsesflugt renses bunden.

Does the description correspond to the practice applied in your country?
23
7